”Шахтоград” – изложба Ненада С. Лазића у галерији Форма

Поставка изложбе Шахтоград представља избор из серије од преко 300 фотографија инспирисаних елементима урбане свакодневице, уличним шахт поклопцима, који су континуирано снимани током претходних осам година у различитим градовима домаћег и ширег, европског простора.

културе.рс • 31. јануар 2024.

фото: УПИДИВ

Изложба аутора Ненада С. Лазића биће отворена у галерији Форма, у уторак, 6. фебруара, са почеткому 19 часова.

Фотографије су настајале инстиктивно, неретко у лошим светлосним или временским условима. 

Контрстиране су како би евоцирале тренутак у коме су настале. 

Највећи број фотографија снимљен је у Новом Саду, граду у којем аутор живи преко двадесет година, али су у мапу Шахтограда уцртани и други градови које је аутор посећивао, претварајући објективом своје камере ове наизглед прозаичне артефакте у праве уметничке импровизације: Београда, Зрењанина, Суботице, Будимпеште, Нидрија и Пефкохорија. 

Изложба представља аутентичан уметнички поглед на необичну лепоту сакривену у челичној текстури шахтова улица и тргова, која нас води далеко изван уобичајених уметничких приказа. 

Одабир орнаменталних детаља који су суптилно утиснути у рељеф шахт поклопаца, овом изложбом постаје израз ауторске уметничке визије. 

Изложбу ”Шахтоград” можете погледати до 25. фебруара.

#галерија #изложба #Нови Сад #УПИДИВ #Форма #Шахтоград

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!