Шта нас чека у СНП-у током априла?

Током априла, у Српском народном позоришту између осталог нас очекују премијера представе ”Свет могућности” и манифестација ”Игорови дани.”

културе.рс • 1. април 2024.

фото: Владимир Величковић / СНП

Премијерно извођење представе ”Свет могућности” одржаће се 6. и 7. априла од 19.30 часова на сцени ”Пера Добриновић”.

Овај игроказ, аутора и редитеља Хариса Пашовића, настао је након годину дана истраживачког рада и продирања у разне сегменте живота особа са церебралном парализом и аутизмом, и представља својеврсни приказ њихове стварности.

Дани Игора Вука Торбице одржаће се о 25. до 29. априла, а на програму су представе ”Царство мрака” Народног позоришта у Београду, ”Бакхе – кратак преглед распада” Народног позоришта у Битољу, ”Дон Жуан” Народног позоришта у Зрењанину, те пројекција представе ”Приче из Бечке шуме” Градског казалишта ”Гавела” у Загребу.

”Игорови дани” завршавају се тематским разговором ”Позоришне стратегија Игора Вука Торбице: простор перформативног у глуми”.

Први пут у сезони биће изведена опера ”Кармен” под диригентском палицом Илмара Лапинша, на сцени ”Јован Ђорђевић”, 6. и 8. априла од 19 часова, док ће балет ”Враголанка”, на истој сцени, бити. изведен 18. и 23. априла у 19 часова.

#април #Нови Сад #репертоар #Српско народно позориште

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!