Јавни час фолклора у Културној станици Барка

Јавни час фолклора у Културној станици Барка, у петак, 10. новембра, са почетком у 19 часова, одржаће ументички руководилац и члан извођачког састава КУД ,,Светозар Марковић'', Драган Којић.

културе.рс • 9. новембар 2023.

фото: Катарина Гајић

Милош Којић, асистент на Факултету спорта и физичког васпитања, показаће Новосађанима како се игра Чачак, Ужичко и Влашко коло. 

На ово часу биће речи и о томе колико је такав начин рекреације важан за физичко и ментално здравље, посебно у позним годинама. 

„Циљ пројекта “Фолклор као начин живота“ је да демонстрацијом фолклорне игре и вредности које прате њено неговање и извођење, мотивишемо што већи број људи да упражњавају фолкорну рекреацију – да постану активни, да се друже, размењују искуства и знања“, наводе организатори.

Фолклор спада у тзв. организовано вежбање које подразумева планиране активности, ван уобичајених дневних животних активности, са циљем побољшања здравља. 

Могу га играти сви и може бити прилагођен за различите нивое старости, знања…

Улаз је слободан.

#Јавни час #КС Барка #Нови Сад #Фолклор

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!