Његошев дан у Матици српској

Његошев дан у Матици српској биће одржан у понедељак, 13. новембра, у свечаној сали Матице српске.

културе.рс • 8. новембар 2023.

фото: Википедија

Тим поводом биће уприличен научни скуп о издањима Горског вијенца, у организацији Његошевог одбора Матице српске.

У програму ће говорити Митрополит црногорско-приморски Јоаникије, академик Матија Бећковић, председник Матице српске Драган Станич, академик Миро Вуксановић, проф. др Радмило Маројевић, проф. др Горан Максимовић, проф. др Радослав Ераковић, проф. др Душко Певуља,. др Душко Бабић, проф. др Зорица Несторовић и Слађана Субашић.

Догађај почиње у подне.

#Матица српска #Нови Сад #Његош #Његошев дан

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!