Мајске вечери камерне музике

Концерти камерне музике студената музичког департмана Академије уметности у Новом Саду, одржаће се на више локација у граду, од 20. до 31. маја.

културе.рс • 15. мај 2024.

фото: Pixabay

Концерт квартета саксофона ”Four On the Floor” одржаће се у понедељак, 20. маја, од 20 часова у Галерији Матице српске.

У недељу, 26. маја, у Студентском културном центру Нови Сад, од 19 часова, биће одржан концерт камерне музике за лимене дуваче и контрабас ”На усијаном лименом крову”.

”Увертира” је назив концерта камерних ансамбала који ће се одржати у Културној станици ”Еђшег” у уторак, 28. маја, од 18 часова, а истог дана, од 20 часова, биће приређен концерт клавираског трија.

Сутрадан, 29. маја, у Синагоги ће наступити кларинетски квинтет „TIMAEUS“ у 20 часова.

Циклус се завршава концертом камерних ансамбала ”Концерт на квадрат”, у петак, 31. маја, од 19 часова, у Културној станици ”Еђшег”.

#академија уметности #камерна музика #концерт #нови сад

студенти >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!