Notice: Undefined offset: 0 in /home/kulturer/public_html/wp-content/themes/kulture/single.php on line 16

Notice: Trying to get property 'name' of non-object in /home/kulturer/public_html/wp-content/themes/kulture/single.php on line 16

Тијана Палковљевић Бугарски

”Како је брзи воз „Соко“ започео своја редовна путовања на релацији Београд – Нови Сад приметили смо како, након двадесетак минута од његовог доласка у Нови Сад, у Галерију Матице српске уђе на десетине посетилаца који нам напомену да су, захваљујући возу и близини станице, стигли „чак“ из Београда да посете наше актуелне изложбе. Управо захваљујући томе, ми смо у претходној години забележили преко 40 000 посета на изложби дела Уроша Предића. У октобру смо отворили изложбе „Паја Јовановић и Густав Климт“ и „Поморишац – Васа Поморишац“ и поново бележимо велики број посета из престонице.”

>

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!