„Memento mori – Нови почетак или раслојавање слике душе и тела”: Нова изложба од сутра у Архиву Војводине 

Отварање изложбе докторског уметничког пројекта „Memento mori – Нови почетак или раслојавање слике душе и тела” Норе Љубановић Еветовић одржаће се сутра, од 14 часова у Архиву Војводине.

културе.рс • 6. мај 2024.

фото: Архив Војводине

Тема овог уметничког истраживања у својој основи се бави питањима: где је душа након смрти, где она одлази, како путује? 

”Ауторка настоји да ликовним поступком проникне у мистику лутајуће душе, дозволивши сопствене увиде у скривене поруке кроз историју уметности. Инспирација уметничких слика је надоградња претходних личних искустава уз потребу за раслојавањем слике, односно душе и тела”, наводи се у позиву. 

Како наводи ауторка изложбе, потрага за одговором на питање шта се дешава са душом и телом након одласка са овоземаљског живота је лични начин ослобађања од страхова и претње одласка.   

#архив војводине #изложба #нови сад #нора љубатовић еветовић

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!