Програм поводом 95 година од рођења и 15 година од смрти Милорада Павића у Културном центру Војводине

Отварање изложбе „Павић: од Ш до Аˮ и промоција „Књижевноисторијских и есејистичких дела Милорада Павића” одржаће се у понедељак, 22. априла од 13 часова у Културном центру Војводине „Милош Црњански.“

културе.рс • 19. април 2024.

фото: Пиксабеј

Овај догађај уприличен је поводом 95 година од рођења, 15 година од смрти Милорада Павића, као и 40 година од објављивања „Хазарског речника”.

Аутори изложбе су Исидора Ињац, Владислава Сара Ивковић Марковић и Марјан Маринковић.

У оквиру промоције првог кола сабраних књижевноисторијских и есејистичких дела Милорада Павића говориће књижевница Јасмина Михајловић, приређивач и уредник издања Сава Дамјанов и главни уредник издања КЦВ „Милош Црњански“ Ненад Шапоња.

#Културни центар Војводине #милорад павић #милош црњански #нови сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!