Викенд посвећен тангу у СКЦНС Фабрика

”Bailemos tango” - викенд посвећен тангу, одржаће се у суботу 24. јуна у СКЦНС ”Фабрика”.

културе.рс • 15. јун 2023.

фото: СКЦНС Фабрика

Током овог догађаја заљубљеници у танго имаће прилику да уче и напредују у свом танго изражају уз инструкторе из Буенос Аjреса.

Догађај обухвата дневне радионице затвореног типа и плесно вече Гран Милонга.

Прва радионица „Од основних до напредних покрета – можемо то да отплешемо!“ одржаће се од 12 до 13.30 часова, док ће друга радионица „Хајде да се плешемо танго, валцер, милонгу… Једна љубав – танго“ трајати од 13.45 до 15.15 часова, током које ће полазници плесати уз разноврсну музику.

Радионице су затвореног типа и намењене су онима који већ плешу танго. 

Регистрација за радионице је обавезна, а они који желе да се пријаве треба да се јаве организаторки Наташи Ђорђевић на број телефона 064 1879 774.

Плесно вече почиње у 20 часова, а током вечери ће заљубљеници у танго уживати и плесати уз разне танго композиторе, од Карлоса Гардела до Астора Пиацоле, уз обавезан звук најпознатијег танго гитаристе Адолфа Берона. 

Улаз је бесплатан, а добродошли су сви без обзира на претходно плесачко искуство.

#викенд #Нови Сад #СКЦНС #Танго #Фабрика

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!