Градић фест почиње 24. августа: Ево шта је на програму

Отварање овогодишњег Фестивала уличних свирача – Градић феста уметничком поворком поново ће оживети градске улице, у четвртак 24. августа.

културе.рс • 16. август 2023.

фото: Градић фест

”Свемирски трактор” и  DJ MKDSL предводиће параду која је заказана за 19.30 часова,  од раскрснице Булевара Михајла Пупина и улице Жарка Зрењанина до Градића. 

На главној бини испред Београдске капије DJ MKDSL увешће публику у концерт Бојане Вунтуришевић. 

Поворку ће пратити и перформери, плесачи  и динамични Rusty Brass Band из Италије који ће свој перформанс извести у старом аутобусу “Лондонац”.

Кантауторка Бојана Вунтуришевић на концерту ће представити свој нови албум, а публика ће моћи да чује и њене познате хитове  као што су „Промашај“, „Кесе етикете“, „Даљине“.

Све љубитеље плеса, нарочито танга, током прве фестивалске вечери на Тргу проте Михалџића чека Петроварадински Caminito по узору на чувену улицу у Буенос Аиресу у којој по цео дан и млади и стари плешу танго. 

Латиноамеричку атмосферу крај Дунава направиће танго диџејка Анчи, заљубљеница у танго, као и њене колеге плесачи. 

Након ње наступиће Новосадски танго квинтет који ће извести дела Пијацоле, композитора који је танго увео у свет класичне музике.

Поред тих концерата, прве фестивалске вечери публика ће на бини у Штросмајеровој улици и на почетку Београдске, моћи да види стране и домаће перформере и музичаре, као и програм за децу.

Фестивалски програм ће почети раније у подграђу Петроварадинске тврђаве са програмом за децу када ће од 19.00 часова наступити Famiglia Mirabel, EL LOREN – Pipe Bucket Drummer и Michele Roscica

Целокупан фестивалски програм можете погледати на овом линку

Фестивал уличних свирача – Градић фест биће одржан од 24. до 26. августа. 

#Градић фест #Нови Сад #Петроварадин #Фестивал уличних свирача

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!