”Графчка мрежа” – изложба у Галерији Академије уметности

Удружење грађана Графичка мрежа организује изложбу у Галерији Академије уметности, у уторак, 12. септембра.

културе.рс • 11. септембар 2023.

фото: Графичка мрежа

На изложби ће бити приказани радови из неколико појединачних пројеката: Графичка задруга, Нови мостови, ПО-ВЕ-ЗИ-ВА-ЊЕ, Звук боје…

Удружење грађана Графичка мрежа је група истомишљеника, ентузијаста, уметника окупљених око отвореног графичког студија, чија мисија је стварање мреже удружених индивидуа чије је поље интересовања, на првом месту графика, уметност, као и деловање са заједницом, све у циљу ширења и промовисања графике као уметничке дисциплине и могућности које она пружа. 

Отворени студио који се налази у Новом Саду је доступан како уметницима, тако и свим појединцима заинтересованим за графичку праксу, али и заинтересованима за идеју о колективном деловању кроз различите видове уметничких и друштвених акција.

Графичка мрежа постоји од 2021. године и од тада је организовала и учествовала у више уметничких пројеката. 

Догађај почиње у 18 часова.

Изложба ће бити отворена до 23. септембра и можете је погледати сваког радног дана од 14 до 21 час.

#Академија уметности #Галерија Академије уметности #Графичка мрежа #изложба #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!