„Деца од хлеба“ – инклузивна уметничка колонија од 27. септембра у КС Еђшег

Ове године манифестација „Деца од хлеба“ ће бити организована од 27. до 30. септембра у Културној станици Еђшег.

културе.рс • 26. септембар 2023.

Photo by Mike Petrucci on Unsplash

Програм који се одржава у Еђшегу је инклузивна уметничка колонија и биће отворен изложбом младог фотографа Карима Сенгијумва из Бурундија – 27. септембра у 18 часова.  

Од 18:30 биће организоване ликовне радионице са демонстрацијом рада у глини и папиру на којима ће учествовати корисници геронтолошког центра „Нови Сад“, Савеза глувих и наглувих Војводине и деца која похађају ликовно-едукативне радионице у КС Еђшег. 

Водитељи радионица ће бити академски сликари и ликовни педагози Данијела Вимић, Мирослав Гравоња, Бранислав Медаковић и Смиља Кубет.

У суботу, 30.9. од 11:00 часова биће организована друга инклузивна ликовна колонија која ће у аутентичном амбијенту КС „Еђшег“ постати место сусрета за визуелне уметнике и даровиту децу без обзира на социјални статус. 

У програму ће учествовати и уметници који су некада били штићеници Дечјег села, као и уметници из Савеза глувих и наглувих Војводине, деца из ОШ „Милош Црњански“, полазници школе типографије „Антићеви дани“, ликовно-едукативних радионица КС „Еђшег“ и школе акварела КС „Барка“.

#Еђшег #инклузија #Културне станице #Нови Сад #радионице

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!