Затварање Лета на Тргу галерија у четвртак: Плесно вече у врту Поклон збирке Рајка Мамузића

Финалне вечери манифестације Лето на Тргу галерија чланови Плесног клуба „Фиеста“ из Новог Сада ће одржати плесни час за публику, на тему једног од најутицајнијих музичких праваца ХХ века, који је из Америке освојио свет – рокенрола.

културе.рс • 21. август 2023.

фото: ГМС

Рокенрол је настао педесетих година XX века и врло брзо постао популаран међу младима, успут потискујући друге плесове који су до тада владали. Од тог времена, рокенрол остаје носилац утицаја северноамеричке културе. Заразна, енергична музика која је настајала упоредо са развојем електричних инструмената и појачала, изазвала је револуцију на плесним подијумима. 

Публика ће имати прилике да се упозна са историјом и карактеристикама рокенрол културе, да ужива у плесном перформансу, као и да заигра заједно са плесачима.

Догађај је заказан за четвртак, 24 август у 21 час.

Улаз је слободан.

#Лето на Тргу галерија #Нови Сад #плесно вече #Поклон збирка Рајка Мамузића #Фиеста

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!