Изложба Драганa Теодоровићa Зекe у клубу „Трибина младих” у понедељак

Изложба Драганa Теодоровићa Зекe „Tо је било неко лепше и срећније време” биће отворена сутра, 19. јуна у 20.00 часова у клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада.

културе.рс • 18. јун 2023.

фото: Драган Теодоровић Зеко / КЦНС

Драган Теодоровић Зека приредио је више самосталних изложби, међу којима су и изложбе у Народном музеју у Крагујевцу 2006. године, Српском културном центру у Паризу 2009, као и у Италији, Швајцарској и Аргентини 2012. године.

”Наизглед малог раста и скромног надимка, Зеко иза себе има стотине хиљада пређених километара, ко зна колико хиљада концерата, реномираних и мање важних, али увек одрађених професионално. Зеко је био тон мајстор, мајстор за светло, бински радник, продавац карата, организатор… и шта све не, али увек исто – profy”, својевремено је о аутору изложбе забележио Бранислав Цоле Ковачевић.

Изложба ће моћи да се погледа до 27. јуна.

#Драган Теодоровић Зеко #Културни центар Новог Сада #КЦНС #Нови Сад #Трибина младих

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!