Изложба Марије Јевтић Дајић „Простор посебних“ од данас у Галерији СУЛУВ

Изложба Марије Јевтић Дајић у Галерији СУЛУВ под називом "Простор посебних", биће отворена вечерас у 20 часова.

културе.рс • 14. август 2023.

фото: СУЛУВ

Изложба ће трајати до 25. августа 2023. године.

„Под појмом ритуалне инклузије дефинишем прелазак човека из хуманог у постхумано доба. Ритуалном инклузијом преиспитујем идентитет друштва, идентитет особа са инвалидитетом и – на крају, свој лични идентитет. Живимо у време индивидуализма и егзистанцијализма, капитализма. У таквом окружењу, уметност је постала један од начина да појединац испуни сопствену егзистенцијалну празнину“, наводи ауторка у позиву на изложбу.

Марија Јевтић Дајић дипломирала је сликарство на Академију уметности у Новом Саду, мастер студије на истом смеру. 

Докторске студије завршила је на Природнотехничком факултету у Љубљани, смер графички дизајн, и на Факултету техничких наука, на одсеку за сценски дизајн под менторством Татјане Дадић Динуловић. 

Од 2013. излагала је на 35 самосталних и преко 300 групних изложби, уз 10 награда за рад и дело. 

Добитница је више награда за научни рад као и стипендија. 

У свом досадашњем раду бави се питањима пролазности, оностраног, а у последњих годину дана отвара ново поље и бави се реинтерпретацијом класичне уметности у дигиталну уметност. 

#изложба #Марија Јевтић Дајић #Нови Сад #Простор посебних #СУЛУВ

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!