Изложба Матије Рајковића „Декомпресија“ од понедељка у Малом ликовном салону

Изложба Матије Рајковића под називом "Декомпресија" биће отворена у понедељак, 31. августа, у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада.

културе.рс • 29. јул 2023.

фото: Мали ликовни салон

„У област дигиталне графике Матија Рајковић не улази из позиције графичара, већ сликара, и на тај начин превазилази границе традиционалних техника, слободно се креће кроз различите медије, отворен за нову технологију и процес дигиталног исказа“, наводи се у позиву на изложбу.

Теме његовог рада су доминантни технолошки развој савременог друштва, преплитање глобалног и локалног, нарастајуће претње човечанству, тероризам, екологија, климатске промене, до локалних питања и појединачних судбина. 

Матија Рајковић дипломирао је на сликарском одсеку Академије уметности у Новом Саду 2003. у класи професора Јована Ракиџића. 

Постдипломске студије завршио је на истом одсеку Факултета ликовних уметности у Београду 2009. у класи професора Чедомира Васића. 

Члан је УЛУС и УЛУК-Крушевац и један је од његових оснивача.

Излаже од 1999. године, до сада је имао 41 самосталну и око 170 групних изложби. 

Учествовао је на 45 ликовних колонија у земљи и иностранству. 

Предаје на Академији васпитачко–медицинских струковних студија у Крушевцу од 2010.

Живи и ствара у Београду и Крушевцу.

#Декомпресија #изложба #КЦНС #Мали ликовни салон #Матија Рајковић #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!