Изложба Милисава Стојановића од уторка у Ликовном салону КЦНС

Изложба Милисава Стојановића „Приче у дрвету” биће отворена у уторак, 22. августа у 19.00 часова у Ликовном салону Културног центра Новог Сада.

културе.рс • 21. август 2023.

фото: КЦНС

”Народном вајару, Милисаву Стојановићу, вајање у дрвету је дубоко ушло у све дамаре тела и сваки кутак душе. Кроз ову врсту скулпторства, уметник се, практично, дотиче свега онога што јесте, и онога што није, руководећи се, притом, у највећој мери, бићима стварима и догађајима из непосредног окружења у којем живи и ствара”, наводи се у позиву.

Изложба ће моћи да се погледа до 2. септембра.

#вајар #КЦНС #Ликовни салон #Милисав Стојановић #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

”ФисКултура без граница”: Лето на Тргу галерија у духу Олимпијских игара

25. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложба ”Ризик” у Галерији АУНС

6. јул 2024.

сећања >

„Тешко је познати живот, а сликати је лако”: Чудесни свет Илије Босиља 

12. јул 2024.

имате вест?
пишите нам!