Изложба пастела Николе Пешића у Малом ликовном салону

Изложба пастела Николе Пешића почиње у понедељак, 12. фебруара, у Малом ликовном салону.

културе.рс • 5. фебруар 2024.

фото: МЛС

Никола Пешић дипломирао је 1998. године на сликарском и магистрирао 2002. године на вајарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду.

Уз подршку немачке стипендије ДААД исте године завршио је и постдипломске студије вајарства на Државној академији ликовних уметности у Штутгарту (Немачка).

Докторирао је 2016. године на Филолошком факултету у Београду.

Излагао је на више Октобарских салона, као и у оквиру бројних прегледа савремене уметности у Србији — Избор из деведесетих (МСУ, Београд), Корак ка уметности 90-их (Музеј града Београда), Критичари су изабрали (КЦ Београд), Збирка савремене скулптуре (Галерија савремене уметности у Нишу) итд.

Самосталном изложбом Никола Пешић: Ремикс 1997–2022 у београдској Галерији Звоно недавно је обележио двадесет пет година излагачке активности.

Са истом галеријом излагао је и на бројним сајмовима уметности у Бечу, Келну, Мајамију, Москви, Болцану, итд. Његови радови налазе се у музејским и другим јавним збиркама, као и у приватним колекцијама у земљи и иностранству.

#Мали ликовни салон #Никола Пешић #Нови Сад #пастели

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

”ФисКултура без граница”: Лето на Тргу галерија у духу Олимпијских игара

25. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложба ”Ризик” у Галерији АУНС

6. јул 2024.

сећања >

„Тешко је познати живот, а сликати је лако”: Чудесни свет Илије Босиља 

12. јул 2024.

имате вест?
пишите нам!