Изложба пројекта „Померај у кôду“ у Галерији СУЛУВ

Изложба пројекта "Померај у кôду" биће отворена у понедељак, 25. септембра, у 20 часова, у Галерији СУЛУВ.

културе.рс • 20. септембар 2023.

фото: СУЛУВ

Пројекат реализује Савез удружења ликовних уметника Војводине кроз програм Нових уметничких пракси и платформе СМИЦ. покретна форма. 

Програм нових уметничких пракси Удружења има за циљ афирмацију новомедијске уметничке праксе, као и оснаживање продукцијских капацитета у тој области. 

Реализација пројекта одвија се у сарадњи са Академијом уметности Нови Сад, у којој су укључени студенти и професори у тимском или самосталном раду (учесници/е): Нађа Балаћ, Милош Фатх и Ивана Томановић, Катарина Стевић и Марко Докић, Сара Младеновић, Дуња Берар, Јелена Остојић и Димитрије Деспотовски, Викторија Семи, Мирјана Миловановић.

Изложба, која се реализује кроз Програм Нових уметничких пракси Удружења, ће бити отворена до 6. октобра. 

#Академија уметности #изложба #Нови Сад #СУЛУВ

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!