Изложба студенткиње новосадске Академије уметности Милане Пилиповић „Организам као креација“ 12. јуна у Фабрици 

Изложба студенткиње новосадске Академије уметности Милане Пилиповић „Организам као креација“ биће отворена у понедељак 12. јуна у 19 часова у галерији СКЦНС Фабрике.

културе.рс • 8. јун 2023.

фото: СКЦ Нови Сад

Поставка ће моћи да се погледа до 20. јуна сваког радног дана од 10 до 15 часова.

Милана Пилиповић рођена је 2000. године у Суботици, а након успешног завршетка средње медицинске школе, одлучила је да настави образовање на Академији уметности у Новом Саду, где је уписала студије сликарства. 

Иако јој је основна техника сликање, њена уметничка радозналост често је усмерена ка истраживању других медија. 

У последње време, посебну инспирацију проналази у области мешовитих медија, где креира тактичке објекте користећи различите материјале. 

Њен уметнички фокус истиче се кроз колорит и форму, при чему је дубоко надахнута биолошким материјалима, микроорганизмима и различитим органским облицима из природе. 

Међу материјалима које користи у својим радовима су акрилне боје, различити типови силикона, лепкови, перле, лакови, као и чаробни прахови хроматског спектра.

#Академија уметности #изложба #СКЦ Нови Сад #Фабрика

студенти >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!