Изложба Татјане Јованчевић „Искидано небо“ од понедељка у Галерији СУЛУВ

Изложба Татјане Јованчевић под називом "Искидано небо" биће отворена у понедељак, 31. јула, у Галерији СУЛУВ.

културе.рс • 27. јул 2023.

фото: СУЛУВ

Ауторка кроз свој уметнички израз, како наводи,  настоји да прикаже теме о којима је тешко разговарати. 

„Пореклом сам из ратом искидане земље и стицајем околности сам живела под неколико “неба”. Удубљујем се у тражење перманентности које је испреплетано са наративима тензија између светла и таме, добра и зла, небеса и земље“, истиче Татјана Јованчевић, напомињући да је њен креативни процес „континуирани дијалог између унутрашњег и спољашњег света“. 

”Искидано Небо је поставка у процесу надограђивања којом повезујем прошла и садашња искуства и уплићем их у континуирану нарацију која прожима моје стваралаштво”, закључује.

Догађај почиње у 20 часова.

Изложба ће бити отворена до 11. августа.

Татјана Јованчевић

Рођена је и одрасла у Босни и Херцеговини. Затекла се у САД као средњошколка са избегличким статусом, кад је започео рат. Дипломирала је на Нортхерн Иллиноис Университy, Колеџ Примењених Уметности, ДеКалб, ИЛ. Тренутно живи у Кикинди. Њен главни начин изражавања су експресивни потези на папиру, али понекад користи и и друге материјале. Опус радова састоји се од цртежа великог формата, колажа и ефемерних интервенција у спољашњем простору. Главни утицаји су губитак места и припадности и спознавање унутрашњих пејзажа психе. Татјана излаже у земљи и иностранству од 2009. Једна је од истакнутих уметница ЛУЗ Арт галерије и непрофитне организације. Била учесник једномесечне уметничке резиденције Колорадо Арт Ранч у чијем склопу су биле јавне презентације и изложба радова остварених у току резиденције. Уврштена је и у публикацију Ланд Арт у Војводини.

#Изложба #Искидано небо #Нови Сад #СУЛУВ #Татјана Јованчевић

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!