Изложба Уроша Недељковића ”Антиформе” од понедељка у Малом ликовном салону

Изложба Уроша Недељковића ”Антиформе” почиње у понедељак, 25. септембра, у Малом ликовном салону КЦНС.

културе.рс • 21. септембар 2023.

фото: Мали ликовни салон

”У свом раду Недељковић полази од реалних појава, догађаја, додиривања догађаја, који су некада лични, а некада колективни, преузети из свакодневнице. Форме су асоцијативне, имају обрисе реалног али су у зони висцералног. Недељковић верује, када се ради о сликама апстрактног садржаја, да асемичке форме могу боље да пренесу емоције и расположење”, бележи Горан Јуреша.

Урош Недељковић је након завршене Средње школе за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду, завршио основне и постдипломске студије сликарства на Академији уметности у Новом Саду. 

Стекао је звање магистра ликовних уметности, а затим докторирао у пољу науке на Факултету Техничких наука у Новом Саду (2016). 

На истом факултету је тренутно запослен у звању редовни професор из поља уметности. 

Ликовна дела и графички дизајн излагао је на више од 40 колективних изложби у земљи и иностранству и пет пута самостално на изложбама у Новом Саду. 

МЛС / културе.рс

Члан је Удружења ликовних уметника Србије (УЛУС), Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине (УПИДИВ). 

Од децембра 2013. до јула 2015. био је председник УПИДИВ-а. 

Од 2006. године бави се научноистраживачким радом у оквирима области комуникацијског дизајна и дизајна за корисничко искуство. 

Аутор је или коаутор више од 50 научноистраживачких и теоријских радова у домаћим и међународним часописима и преко 30 радова у форми саопштења на домаћим и међународним научним и стручним симпозијумима. 

Центар за промоцију науке је у јануару 2017. године, објавио књигу „Докторати у прози“, у којој је међу приказима 11 селектованих најинтересантнијих доктората одбрањених у Републици Србији у протеклих 5 година, објављен и приказ доктората Уроша Недељковића.

Догађај почиње у 19 часова.

#Антиформе #изложба #КЦНС #Мали ликовни салон #Нови Сад #Урош Недељковић

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!