Калеидоскоп почиње у четвртак

Шести Калеидоскоп културе почиње у четвртак, 7. септембра, свечаном церемонијом на Корзу, када ће наступити пијаниста и Гинисов рекордер, Петер Бенце уз Војвођански симфонијски оркестар, под диригентском палицом Србољуба Динића.

културе.рс • 4. септембар 2023.

фото: ЕПК / Е. Ковач

Концерт почиње у 20.30 часова, а публика ће имати прилике да чује несвакидашње аранжмане песама светских музичара и познатих филмских хитова, под ведрим небом, на  Булевару Михајла Пупина.  

Улаз на концерт је слободан, али је број седећих места ограничен.  

Након свечане церемоније на Корзу ,следе три дана отварања у Дистрикту – од 8. до 10. септембра трајаће увод у пет недеља културе. 

Главни програм биће премијера мултимедијалног догађаја „Нераскидиве везе“, 8. септембра, са почетком у 20.30 часова, који ће бити изведен и 9. и 10. септембра. 

Овај мултимедијални догађај обухватиће једну представу, три изложбе, шест пројекција и анимација, седам инсталација, три позоришта, две средње школе, два факултета, глумце, плесаче, каскадере, сликаре и друге уметнике и уметнице.  

Музички програм који ће почињати од 22 сата, током три дана отварања обухватиће 13 концерата.

Све до 15. октобра, до када траје овогодишњи Калеидоскоп културе, биће приказано пет врста уметности – извођачка, визуелна, примењена, архитектура и књижевности, у Дистрикту и мрежи културних станица.  

Улаз на програме Калеидоскопа културе је слободан.  

погледајте још

#Европска престоница културе #Калеидоскоп #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!