Квиз ”The Eagle has Landed” вечерас

Екипа Центра за америчке студије предвођена историчарем Вукашином Зорићем припремила је узбудљиво квиз вече у оквиру Лета на Тргу галерија.

културе.рс • 29. јун 2023.

фото: ГМС

Публика ће имати прилику да покаже своје познавање важних момената „трке за свемир“, личности, филмова и свега онога што сведочи о цивилизацијском освајању универзума. 

Победнике очекују занимљиве награде Центра за америчке студије и Галерије Матице српске. 

Екипе које желе да се такмиче потребно је пријавити до 26. јуна 2023. године путем формулара на сајту Галерије Матице српске, позивом на број 021/4899000 или путем мејла info@galerijamaticesrpske.rs

#The Eagle has Landed #Галерија Матице српске #квиз #Лето на Тргу галерија #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!