Концерт Академског хора Универзитета у Варшави вечерас у Синагоги

Академски хор Универзитета у Варшави наступиће вечерас у Синагоги.

културе.рс • 8. јун 2023.

Dekanski, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons

Концерт, под диригентском палицом Ирине Богданович, почиње у 20 часова, а улазнице ће бити у виду добровољног прилога за Исидору.

Академски хор Универзитета у Варшави је основан 1921. године и од самог почетка, ансамбл окупља студенте и дипломце Универзитета у Варшави.

Репертоар хора састоји се од акапела музике различитих епоха, од ренесансе до савремених дела, од класичне до народне, а у новије време и популарне музике, пре свега филмске, Војћеха Килара и Ханса Цимера, као и музике из класика Дизнијеве анимације.

Активности хора чине њихови пројекти и годишњи ораторијумски концерти као и сарадња са великим бројем пољских и међународних институција, учествујући у друштвеним кампањама и бројним добротворним догађајима и уметничким дешавањима.

Ирина Богданович је од 2002. године диригенткиња и уметничка директорица Академског хора.

Под њеним руководством ансамбл је изводио ремек-дела вокално-инструменталне музике, као што су Бахова Миса у х-молу, Моцартова Велика Миса у ц-молу и Вердијев Реквијем.

Ирина Богданович је завршила студије клавира на Конзерваторијуму „Модест Мусоргски“ у Јекатеринбургу, добитница је бројних највиших награда и признања на реномираним међународним хорским фестивалима.

Организатор концерта је Српска хорска асоцијација.

#Академски хор Универзитета у Варшави #Коцерт #Нови Сад #Синагога

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!