Концерт у оквиру перманентног антифестивала 2К+ и представљање колективне изложбе уметника и сарадника пројекта „HoME“ наредног петка у Свилари

Културни центар Војводине „Милош Црњански” организује концерт у оквиру антифестивала 2К+ у КС „Свилара”, у петак, 14. јула, са почетком у 20 часова.

културе.рс • 7. јул 2023.

фото: КЦВ Милош Црњански

Перманентни антифестивал 2К+ представља публици колективну изложбу уметника и сарадника у пројекту „House. Music. Europe.“ (HoME).

Изложба је интегрални део овог међународног трогодишњег пројекта који се изводи уз подршку ЕУ кроз програм Креативна Европа. 

Пројекат се базира на иновативном приступу производње и промоције савремене музике путем активног учешћа публике.

Пројекат „HoME“ воде четири установе културе које се баве савременом уметничком музиком. 

Главни партнер и апликант у овом програму „Gryllus Kulturális“ из Будимпеште, а поред Културног центра Војводине ту су и „Mixtur“ фестивал из Барселоне и „Black Page Orchestra“ из Беча.

Пројекат се базира на изградњи кућице – звучне инсталације која је направљена уз учешће 12 уметника, четири композитора, електронска музичара и перформера, из земаља које учествују у пројекту као и уз присуство екипе из ИТ & Арт тима „Бинаура“, Будимпешта, која се бави звучним инсталацијама, изградњом софтверских интерфејса и интерактивним мултимедијалним окружењима.

Звучна инсталација Кућица имала је турнеју 2022. године у свим партнерским земљама, привлачила је разнолику публику унутра и бележила говоре који су истовремено софтверски и уметнички трансформисани у звук у реалном времену. 

Тај процес се зове сонификација.

Исход слободне приче постаје звучни ентитет. 

Људски говори постају звуци а звуци постају материјал за композиторе који ће инкорпорирати добијене звучне материјале у композиције које ће бити премијерно изведене на фестивалима и музичким догађајима које организују учесници пројекта.

Концерт од четири наручене композиције за ансамбл, електронику и сонификацију у организацији Антифестивала 2К+ биће одржан у Новом Саду 9. септембра 2023, а након тога у Бечу, Будимпешти и Барселони. 

Улаз слободан.

На програму:

Концерт: Бане Јованчевић Кӣр / модулар синт и сонификовани глас; Изложба: Југ Марковић, аудио инсталација: HOME; Julio César Palacio, аудио инсталација/mixed media: HOGAR / LLAR #2; Carlos Nuñez Medina, аудио инсталација/mixed media: ОБЈЕКТИ СЕЋАЊА; Ricardo Castro Arceiz, упитник: СВЕ НАС ЈЕ МАЊЕ; Conny Zenk, експериментална документација, СЕЋАЊА НА НЕСТАЈУЋЕ ЈЕЗЕРО; Samu Gryllus/Ábris Gryllus/Franciska Éry/Bálint Bolcsó, mixed media: ЋОШАК + звучна инсталација Кућица, пратећи објекти, видео и визуали, Марка Жвака.

#2К+ #антифестивал #Културни центар Војводине #КЦВ Милош Црњански #Нови Сад #Свилара

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!