Културни центар Војводине: Уметник у фокусу Милан Р. Симић

Песник, романописац, приповедач, драматичар, уредник, врсни критичар, есејиста, и афористичар – Милан Р. Симић, биће представљен у оквиру програма „Уметник у фокусу”, који Културни центар Војводине „Милош Црњански” организује у уторак, 19. марта, у 18 часова у просторијама своје институције, Војводе Путника 2.

културе.рс • 15. март 2024.

foto: Tom Hermans / Unsplash

О стваралаштву Милана Р. Симића говориће психолог др Жарко Требјешанин, а разговор ће модерирати Гордана Драганић Нонин, уредница програма.

Више од 40 година Симић је есејиста и књижевни критичар, те ће у програму бити речи о његовим „Дневницима читања”.

Биће речи и о његовом последње објављеном роману „Ништа вредно помена”, за који је аутор ставио мото цитат Сретена Угричића „Није испричано зато што је истина, него је истина зато што је испричано”, а у програму ће неизоставно бити речи о Милану Р. Симићу као врсном афористичару који је једини био у затвору због својих афоризама током 1990. година.

#Културни центар Војводине #Милан Р. Симић #Уметник у фокусу

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Цвеће за Антонију: Сава Шумановић кроз сећање Антоније Ткалчић

3. септембар 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Креирање серија: Нови студијски програм на АУНС

20. септембар 2024.

сећања >

Како је основана једина српска гимназија у Угарској?

8. октобар 2024.

имате вест?
пишите нам!