Културни центар Новог Сада расписао конкурс за самосталне и групне изложбе за 2024. годину

Културни центар Новог Сада расписао је конкурс за самосталне и групне изложбе за 2024. годину за област савремене ликовне уметности у галеријама Ликовни салон и Мали ликовни салон, а у области фотографије, дизајна и примењене уметности у галерији клуба „Трибина младих”.

културе.рс • 30. јун 2023.

фото: Туристичка организација Града Новог Сада

На располагању су и излагачке просторије Америчког кутка, чији програми су повезани с неком од америчких тема узимајући у обзир важне датуме, демократске вредности, културне карактеристике и слично.

Конкурс је отворен oд 1. јула до 15. августа.

Информације о галеријским просторима можете пронаћи на овом линку. 

Додатна питања можете поставити на имејл: konkursi@kcns.org.rs.

Шта треба да садржи документација за конкурс?

10 колор фотографија радова који се предлажу за изложбу (пожељно је да презентација буде у једном ПДФ документу),

сажету концепцију изложбе,

технички опис изложбе (уколико се користе техничка средства која галерија не поседује, уметник је обавезан да их за изложбу обезбеди сам),

професионалну биографију,

контакт адресу, имејл, телефоне,

напомену за који простор конкуришете.

Документацију за изложбу слати на имејл: konkursi@kcns.org.rs – наслов имејла треба да садржи име аутора и назив галерије за коју се конкурише.

Документација се може послати поштом или донети лично на адресу Културног центра Новог Сада, Католичка порта 5, 21000 Нови Сад с назнаком „Конкурс за изложбу у 2024”, радним даном од 9 до 15 часова.

Предложена изложба радова који нису старији од 5 година треба да буде спремна за поставку већ од јануара 2024. године.

Уметнички савет задржава право замене излагачких простора (у зависности од димензија радова, концепције појединих поставки, техничких захтева и могућности или непредвиђених околности). 

О томе, као и о одлуци о додељеним терминима и излагачким просторима биће обавештени сви пријављени аутори до краја септембра ове године.

Конкурсни материјал се не враћа.

#изложбе #конкурс #Културни центар Новог Сада #КЦНС #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!