Лето на Тргу галерија: Вечерас пројекција филма ”Аполо 13”

Пројекција филма Аполо 13, у оквиру Лета на Тргу галерија, биће одржана вечерас, са почетком у 21 сат, у заједничком врту Галерије Матице српске и Спомен-збиркe Павла Бељанског.

културе.рс • 20. јул 2023.

фото: ГМС

Филм Аполо 13 редитеља Рона Хауарда, номинован 1995. године за девет награда Америчке филмске академије, настао је уз детаљну асистенцију стручњака из НАСА-е и астронаути га сматрају најуверљивијим научно-фантастичним филмом Холивуда. 

Публика ће у оквиру летње свемирске мисије на Тргу галерија имати прилику да се подсети овог легендарног филмског остварења у којем улоге тумаче Том Хенкс, Кевин Бејкон и Бил Пакстон.

Улаз је слободан.

#Аполо 13 #Галерија Матице српске #Лето на Тргу галерија #Нови Сад #пројекција #Спомен-збирка Павла Бељанског #филм

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!