Лето на Тргу галерија наставља се вечерас пројекцијом филма ”Пут око света”

Лето на Тргу галерија наставља се данас пројекцијом филма ”Пут око света”, која ће бити одржана у врту Галерије Матице српске и Спомен-збирке Павла Бељанског, са почетком у 21 сат.

културе.рс • 27. јул 2023.

фото: ГМС

Филм Пут око света (1964) остварење је прве српске позоришне и филмске режисерке Соје Јовановић и адаптација драме Бранислава Нушића Пут око света Јованче Мицића. 

Кроз необичне згоде и духовите ситуације главни јунак, трговац из Јагодине и добитник на лутрији, као и његови пријатељи, на путовању око света упознају се с другим културама. 

Представник овдашњег менталитета у непознатом окружењу неуморно засмејава својим реакцијама, а ванвременска глума Миодрага Петровића Чкаље, Даре Чаленић, Радета Марковића и других великана југословенске позоришне и филмске сцене држи пажњу гледаоца све до тријумфалног повратка дружине у родни град.

#Галерија Матице српске #Лето на Тргу галерија #Нови Сад #пројекција #Пут око света #Спомен-збирка Павла Бељанског #филм

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!