Лето на Тргу галерија наставља се и ове недеље: Ево шта је на програму

У оквиру манифестације Лето на Тргу галерија, у четвртак, 3. августа у 21 сат, одржаће се концерт Америчка музичка пита новосадског бенда Плави птичић.

културе.рс • 31. јул 2023.

фото: ГМС

„Концертом ћемо оживети сећања на различите америчке музичке теме које су обележиле другу половину 20. века. Многе од њих биле су средство изражавања које је утицало на обликовање друштвених ставова и животног стила многобројних генерација младих људи широм света“, наводи се у позиву. 

Изводећи песме рок и поп икона попут Боба Дилана, Нила Јанга, Џенис Џоплин, Џимија Хендрикса или група Дорс, Криденс, Брдс и многих других, Плави птичић ће нас подсетити на неке од највећих америчких музичких хитова.

#Концерт #Лето на Тргу галерија #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

”ФисКултура без граница”: Лето на Тргу галерија у духу Олимпијских игара

25. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложба ”Ризик” у Галерији АУНС

6. јул 2024.

сећања >

„Тешко је познати живот, а сликати је лако”: Чудесни свет Илије Босиља 

12. јул 2024.

имате вест?
пишите нам!