Лето на Тргу галерија наставља се пројекцијом филма ”Аполо 13” у четвртак

У оквиру манифестације Лето на Тргу галерија 2023 у четвртак, 20. јула у 21.00 сат одржаће се пројекција филма ”Аполо 13”.

културе.рс • 17. јул 2023.

фото: ГМС

Филм ”Аполо 13” редитеља Рона Хауарда, номинован 1995. године за девет награда Америчке филмске академије, настао је уз детаљну асистенцију стручњака из НАСА-е и астронаути га сматрају најуверљивијим научно-фантастичним филмом Холивуда. 

Публика ће у оквиру летње свемирске мисије на Тргу галерија имати прилику да се подсети овог легендарног филмског остварења у којем улоге тумаче Том Хенкс, Кевин Бејкон и Бил Пакстон.

Улаз је бесплатан.

погледајте још

#Аполо 13 #Лето на Тргу галерија #Нови Сад #пројекција #филм

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!