Манифестација ”Сећање на Мику Антића” у петак

Градска библиотека у Новом Саду и Месна заједница Сајлово организују манифестацију ”Сећање на Мику Антића”, у петак, 16. јуна, са почетком у 17 часова.

културе.рс • 15. јун 2023.

фото: Nter25, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons

На догађају који ће бити одржан испред месне заједнице Сајлово учествоваће предшколци из вртића Плава звезда, ученици ОШ ”Доситеј Обрадовић”.

Такође, биће представљено стваралаштво младих песника Наташе Бундало Микић, Јелене Марићевић Балаћ, Лазара Букумировић, Милоша Швоње, Милене Кулић, Тамаре Радевић и Лее Радловачки.

Наступиће рецитаторска дружина ”Међу нама” и ”Злаја бенд”. 

Почасни гост овог догађаја је Благоје Баковић.

#Нови Сад #Сећање на Мику Антића

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!