„Музеј виртуалне имовине”: Изложба Душана Тодоровића у Галерији АУНС

Изложба ”Музеј виртуалне имовине” Душана Тодоровића почиње у петак, 18. августа, у Галерији АУНС, Булевар Михајла Пупина 20.

културе.рс • 15. август 2023.

фото: АУНС

Изложбу ће отворити проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности у Новом Саду.

„Живимо у компулсивним временима екрана и информација! Савремена технологија убрзала је све процесе живота. Наша знања се смањују, а одговоре на сва питања проналазимо у екрану. Виртуална стварност нас води изван опипљивог. У менталном миксеру помешани су прошлост, садашњост и будућност. Информације владају нама”, наводи аутор изложбе.

Догађај је заказан за 20 часова.

#Академија уметности #Галерија АУНС #Душан Тодоровић #изложба #Музеј виртуелне имовине #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

”ФисКултура без граница”: Лето на Тргу галерија у духу Олимпијских игара

25. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложба ”Ризик” у Галерији АУНС

6. јул 2024.

сећања >

„Тешко је познати живот, а сликати је лако”: Чудесни свет Илије Босиља 

12. јул 2024.

имате вест?
пишите нам!