Новосадски џез фестивал од 15. до 18. новембра

Јубиларно 25. издање Новосадског џез фестивала одржаће се од 15. до 18. новембра у организацији Културног центра Новог Сада.

културе.рс • 30. август 2023.

Kenny Garrett, фото: Hollis King

Овогодишње фестивалско издање понудиће поклоницима џеза осам концерата на Великој сцени Позоришта младих, а публика ће моћи да ужива и у динамичним пратећим садржајима –  изложбама, филмовима, промоцијама, радионицама и џем сешн свиркама. 

Фестивал ће отворити квинтет Кенија Гарета (The Kenny Garrett Quintet), прослављеног саксофонисте, композитора и аранжера. 

Три и по деценије успешне каријере овог Гремијем награђеног уметника, чије музицирање одликују виртуозност и визија, обележили су сјајни албуми, врхунски концерти, као и сарадње са легендама попут Мајлса Дејвиса, Чика Корије, Хербија Хенкока… 

Наступ у Новом Саду биће Гаретов први у Европи по добијању признања америчке Националне задужбине за уметност (NEA Jazz Masters Fellowship), изузетне почасти која се указује само највећим џез музичарима.

#Kenny Garrett #Културни центар Новог Сада #КЦНС #Нови Сад #Новосадски џез фестивал

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!