Новосадско музичко лето почиње сутра: Шест концерата уметничке, етно, џез и поп музике

Новосадско музичко лето почиње сутра, 21. јуна на Светски дан музике и први дан лета, концертом Војвођанског симфонијског оркестра и славног шпанског виртуоза на усној хармоници Антониа Серана, под диригентским вођством маестра Алана Бјелинског из Хрватске.

културе.рс • 20. јун 2023.

Photo by Samuel Sianipar on Unsplash

”Новосадско музичко лето је традиционална манифестација коју преко двадесет година организује Музичка омладина Новог Сада, настојећи и успевајући да приреди публици изузетно леп и атрактиван програм, на занимљивим локацијама у граду.  Радује нас чињеница што ће у  наредним данима у  Новом Саду музика бити у центру пажње и што ће публика имати прилику да доживи оно најбоље у уметничкој музици и у интересантним концертима мало другачијег карактера”, рекао је члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

На Новосадском музичком лету наше суграђане очекује укупно шест концерата, уметничке, етно, џез и поп музике. На програму ће бити изведена популарна дела Астора Пјацоле, Феликса Менделсона, Џорџа Гершвина и других славних аутора.

Ове године биће организована и игранка, уз музику једног од најславнијих бендова на свету, шведске групе „Аба“.

Милан Радуловић је у име МОНС-а нагласио да ће се већина програма одвијати у дворишту „ОТП банке“ у строгом центру града, а један концерт у Синагоги.

”Ранијих година смо радили у прелепом амбијенту врта Средњошколског женског дома у Николајевској улици, отворили смо врата Римокатоличкe Црквe светог Јураја у Петроварадину, а ове године, у ту сврху двориште „ОТП банке“ на Тргу слободе бр. 5, отвора своја врата за публику”, истакао је Радуловић.

Улазнице за све концерте су у продаји на билетарници и онлајн платформи Гигс Тикс-а.

#МОНС #Музичка омладина #Нови Сад #Новосадско музичко лето

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!