Отварање изложбе “Пејзажи из стомака” у понедељак у галерији СУЛУВ

У понедељак, 12. јуна, у 20 часова, у Галерији СУЛУВ, биће отворена изложба Јелене Владушић под називом Пејзажи из стомака.

културе.рс • 8. јун 2023.

фото: СУЛУВ

Рад Пејзажи из стомака су белешке које су започете у посебно осетљивом периоду живота везаном за припреме за мајчинство, за рађање новог живота. 

Пројекат је инициран као потрага за местом, која доводи до открића да се може бити и постати место само. Нова животна улога је и услов новог погледа. 

Та промена перспективе је прекретница и може се посматрати као нека нулта тачка са једном потрагом која јој претходи и задржавањем на једном интимном месту, отелотвореном у малом парчету шуме поред Тисе.

Рад Пејзажи из стомака настаје током 2020, као бег од притиска наметнутог споља, друштвено-политичким дешавањима, а потом се претвара у место контемплације, раста и рађања. 

Ауторка изложбе Јелена Владушић завршила је основне и мастер студије фотографије на Академији уметности у Новом Саду. 

Одбранила је докторски рад 2017. године на Универзитету уметности у Београду, студијска област – вишемедијска уметност. 

Излагачки је активна од 2005. године и своје радове је представила на седам самосталних изложби и учествовала на бројним групним изложбама у земљи и иностранству. 

Међу признањима које је добила је и награда на Бијеналу младих уметника Европе и Медитерана (БЈЦЕМ 2009) од стране АИР Кремс. 

Од 2010. Запослена је на Факултету техничких наука где учествује у реализацији наставе на Департману за графичко инжењерство и дизајн.

Поставка је вишемедијска, укључује фотографије, звучне записе и трајаће до 23. јуна 2023. године.

#изложба #Јеленa Владушић #СУЛУВ

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Милић од Мачве: Једна од најкомплекснијих личности српске и југословенске ликовне уметности

21. јул 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложба ”Ризик” у Галерији АУНС

6. јул 2024.

сећања >

„Тешко је познати живот, а сликати је лако”: Чудесни свет Илије Босиља 

12. јул 2024.

имате вест?
пишите нам!