Отварање самосталне изложбе Иване Саиловић вечерас у Културном центру Војводине

Самостална изложба Иване Саиловић почиње вечерас, у Културном центру Војводине ”Милош Црњански”.

културе.рс • 29. август 2023.

фото: КЦВ Милош Црњански

”У својим скулптурама Ивана пажљиво разматра палету боја и визуелне елементе. Проналази инспирацију у очаравајућим нијансама Ауроре Аустралис. Баш као што плесна светла на поларном небу стварају приказ који одузима дах, она тежи да ухвати суштину овог природног феномена кроз боје које уграђује у своје уметничко дело. Текстура игра кључну улогу у приказивању задивљујућих квалитета Ауроре Аустралис и кристалних структура које је инспиришу”, наводи се у позиву.

Поред палете боја, ауторка посебну пажњу посвецћује визуелним елементима у својим скулптурама како би успоставила снажну везу са Аурором Аустралис, настојећи да ухвати суштину динамичне и стално променљиве природе кроз пажљиву инкорпорацију текстуре, форме и композиције.

Догађај је заказан за 19 часова у галерији Културног центра Војводине, Војводе Путнике 2.

Изложба ће моћи да се погледа сваког радног дана од 8 до 15 часова, до 12. септембра.

Улаз је слободан.

Ивана Саиловић

- рођена је у Новом Саду 1998. године. Похађала је Школу за дизајн „Богдан Шупут”, Нови Сад, одсек Дизајн амбалаже. Дипломирала је 2021. године на департману ликовних уметности, модул Вајарство на Академији уметности у Новом Саду, у класи професорке Мирјане Благојев. 2021. године уписала је мастер студије на департману ликовних уметности, модул Вајарство на Академији уметности у Новом Саду, под менторством Ранка Драгића. Учестовала је на многим колективним изложбама од 2017. до данас. Освојила је Годишњу награду Департмана ликовних уметности за најуспешнији рељеф из уметничке дисциплине вајање у школској 2017/2018. години.

#Ивана Саиловић #изложба #Културни центар Војводине #Милош Црњански #Нови Сад #скулптура

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Цвеће за Антонију: Сава Шумановић кроз сећање Антоније Ткалчић

3. септембар 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Креирање серија: Нови студијски програм на АУНС

20. септембар 2024.

сећања >

Како је основана једина српска гимназија у Угарској?

8. октобар 2024.

имате вест?
пишите нам!