Отварање шесте изложбе брзопотезних радова „Еx Теmpore“ сутра у Америчком кутку

"Ex tempore" је уметнички догађај на ком се уметници и уметнице сусрећу и стварају своја дела на лицу места, без претходне припреме или планирања.

културе.рс • 25. јун 2023.

фото: facebook.com / American Corner Novi Sad

Кроз овај формат они се ослањају на своје вештине и искуство како би створили привлачна и квалитетна уметничка дела у ограниченом временском оквиру. 

Овог пута, поред професионалних уметника и уметница, гости догађаја биће деца из вртића “Сунце”, као и предшколске установе “Радосно детињство”. 

Деца ће такође стварати према пропозицијама догађаја, а под педагошким вођством васпитачице Љиљане Павловић и сликарке Јелене Тишме.

Изложба ће бити отворена сутра, у понедељак 26. јуна са почетком у 19.00 часова у Америчком кутку Нови Сад, Кеј жртава рације 2б и трајаће до 7. јула. 

Догађај организује Друштво за афирмацију и реафирмацију уметника „Дарума“ из Петроварадина, Амерички кутак Нови Сад, а уз подршку Управе за културу Града Новог Сада.

#Ex Tempore #Амерички кутак #изожба #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!