Отворен Клуб Друштва новосадских књижевника

Клуб Друштва новосадских књижевника, које окупља чланове ДНК који живе и стварају у Новом Саду, отворен је у суботу.

културе.рс • 25. јун 2023.

фото: Влада Војводине

Чланови ДНК добитници су многобројних награда, реномирани књижевници и млади аутори који су се окупили, како је истакнуто, са жељом да се унапреди књижевни и културни живот Новог Сада.

За пет година постојања Друштво новосадских књижевника реализовало је многобројне пројекте међу којима су Манифестација „Недеља новосадских писаца“, књижевни фестивал, електронски часопис, а као издавачи кроз неколико важних едиција објавили су 17 публикација.

У име Друштва новосадских књижевнка, председник Ненад Шапоња истакао је да захваљујући подршци Покрајинске владе и Града Новог Сада Друштво новосадских књижевника први пут има свој простор.

На песничкој вечери стихове својих песама, казивали су песници и књижевници Селимир Радуловић, Зоран Ђерић, Ненад Шапоња, Перица Милутин, Мирослав Алексић, Радован Влаховић, Милан Мицић, Владимир Копицл, Симон Грабовац, Јоан Баба, Олена Планчак Сакач, Сунчица Радуловић Торбица, Бојан Самсон, Ђезе Бордаш, Снежана Николић и песник Игор Мировић, члан Друштва новосадских књижевника.

Догађају су присуствовали и чланови Покрајинске владе и Града Новог Сада, управник Народне библиотеке Србије Владимир Пиштало и други.

#Друштво новосадских књижевника #Нови Сад #отварање

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

”ФисКултура без граница”: Лето на Тргу галерија у духу Олимпијских игара

25. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложба ”Ризик” у Галерији АУНС

6. јул 2024.

сећања >

„Тешко је познати живот, а сликати је лако”: Чудесни свет Илије Босиља 

12. јул 2024.

имате вест?
пишите нам!