Позоришни фестивал „Упад“ од 31. октобра у Фабрици

Позоришни фестивал "Упад", који је покренуо Студентски културни центар Нови Сад, одржава се по пети пут, од 31. октобра до 5. новембра у Фабрици СКЦНС-а.

културе.рс • 24. октобар 2023.

фото: СКЦНС

Основна идеја „Упада“ је промовисање и популаризација позоришне уметности за младе, а све представе у програму изабрали су активни млади гледаоци и гледатељке – Ања Пејиновић, Марија Ђурђевић, Павле Хрнчић, Вишња Вукајловић, Јелена Лакетић, Петра Протић, Мила Пајић, Амели Стакић, Сташа Кецмановић и Лана Тркља.

Фестивал почиње у уторак, 31. октобра, када ће бити изведена представа “О Срђану: које националности је истина?”, а наставља се 1. новембра када је на репертоару представа „Гидионов чвор”. 

У петак, 3. новембра, биће изведена представа „Девојчице“, а у суботу, 4. новембра „На литици“. 

Фестивал ће затворити представа „Мајор и Хелена“, која ће бити изведена у недељу, 5. новембра.

Све представе почињу у 20 часова.

фото: Јана Станисављевић

За ученике и студенте улаз је бесплатан на све представе, уз обавезну резервацију улазница на овом линку.

Редовна цена улазница биће 500 динара и моћи ће да се купе пред почетак представа у СКЦНС Фабрици.

Претходних година, Фестивал „Упад“ организован је у склопу међународног пројекта “Be SpectACTive!” који подржава ЕУ програм Креативна Европа, а чији фокус је развој активне публике и партиципација, као и међународна мобилност уметника. 

Од ове године, Фестивал наставља да се развија самостално, у продукцији Студентског културног центра Новог Сада, а уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Града Новог Сада.

#нови сад #позориште #скцнс #упад #фабрика #фестивал

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Цвеће за Антонију: Сава Шумановић кроз сећање Антоније Ткалчић

3. септембар 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Креирање серија: Нови студијски програм на АУНС

20. септембар 2024.

сећања >

Како је основана једина српска гимназија у Угарској?

8. октобар 2024.

имате вест?
пишите нам!