Почиње недеља извођачке уметности у оквиру Калеидоскопа културе 

Након четвородневног отварања на Корзу и у Дистрикту, новосадски Калеидоскоп културе улази у своју прву, од пет недеља, посвећену извођачкој уметности, од 11. до 17. септембра.

културе.рс • 11. септембар 2023.

фото: В. Величковић

У суботу 16. септембра од 20:30 часова у обновљеном Дистрикту наступиће џез музичар, Џејсон Мајлс, добитник престижне Греми награде. 

Током своје каријере сарађивао је са многобројним познатим музичарима као што су Мајлс Дејвис, Маркус Милер, Лутер Вандрос, Витни Хјустон, Мајкл Џексон, Дајана Рос и многи други. 

У првој недељи Калеидоскопа културе, посвећеној извођачкој уметности, виолиниста Стефан Миленковић, наступиће 12. септембра од 20 часова заједно са ансамблом Camerata Нови Сад у новој, десетој, Културној станици у Степановићеву, Војводе Степе Степановића 111, која ће свечано бити отворена управо овим концертом.  

фото: Јелена Ивановић

Стефан Миленковић каријеру је започео у раном детињству, а наступао је са оркестрима светског реномеа и освојио награде на многобројним и престижним виолинским такмичењима. 

Овај пут, његов наступ обележиће почетак недеље извођачке уметности на Калеидоскопу културе. 

У недељи извођачке уметности Калеидоскопа културе, у простору обновљеног Дистрикта 15. септембра у 19 часова наступиће Senda Pan flute choir, дечији хор из Хирошиме, под диригентском палицом Хиромицуа Шимамота, и новосадски Бајићеви славуји, које је основала и предводи Ана Ковачић. 

Све до 15. октобра, докле траје овогодишњи Калеидоскоп културе, биће приказано пет врста уметности – извођачка, визуелна, примењена, архитектура и књижевности, у Дистрикту и мрежи културних станица. 

Након недеље посвећене извођачкој уметности, следи недеља посвећена примењеној уметности. 

Улаз на програме Калеидоскопа културе је слободан.  

погледајте још

#Senda Pan flute choir #Европска престоница културе #извођачка уметност #Калеидоскоп културе #Нови Сад #Стефан Миленковић #Џејсон Мајлс

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!