Прво издање Међународног фестивала дувачких оркестара почиње у петак – наступиће и полиција

Први Међународни фестивал дувачких оркестара, биће одржан 18. и 19. августа на више локација на отвореном у Новом Саду.

културе.рс • 16. август 2023.

фото: communications.rs

Овај догађај ће окупити дувачке оркестре из Србије и региона, и понудиће шаролик програм који ће задовољити укусе љубитеља музике свих генерација.

Фестивал ће бити отворен концертом Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске, 18. августа, са почетком у 20 часова у амфитеатру Архива Војводине, Жарка Васиљевића 2а.

Свечаном отварању претходиће предавање на тему „Дувачки оркестри у Србији” са почетком у 19.00 часова.

Кроз интересантну историју дувачких оркестара на нашем простору водиће нас проф. Борис Матијевић из Музичког центра Панчево.

Догађај организују Дувачки оркестар „23. октобар” и компанија Color Меdia Communications, уз институционалну подршку Градске управе за културу Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за културу АП Војводине.

#дувачки оркестар #Нови Сад #полиција #фестивал

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!