Предавање о изворном васпитању и проблемима у савременој породици и школи 30. јуна у Дигиталном омладинском центру

Предавање „Изворно васпитање као пут до здраве, функционалне и задовољне породице и појединца” у организацији Градске библиотеке у Новом Саду и Фондације „Милица Новковић – Изворно васпитање”, биће одржано у петак, 30. јуна, у Дигиталном омладинском центру Градске библиотеке у Новом Саду, Војводе Путника 1, I спрат

културе.рс • 23. јун 2023.

фото: Nter25, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons

На предавању ће бити речи о томе који су суштински узроци проблема у савременој породици и школи, које васпитне моделе већина родитеља данас користи и на који начин њихова употреба утиче на стање у којем се савремена породица, школа  и друштво у целини налазе, на који се начин ова ситуација одражава на психо-физичко здравље појединца и друге теме.

”Први корак у решавању проблема јесте препознавање и дубоко разумевање њихових узрока. Упорно „шминкање” реалности и искључиво бављење последицама довели су нас у ситуацију из које даље више немамо куд: дошли смо до зида, манифестованог у форми сурове, отрежњујуће реалности и бриге за голу безбедност и животе сопствене деце”, наводи се у позиву.

Предавање, које почиње у 19 часова, одржаће  Драган Новковић и Александра Франко.

Улаз је слободан. 

#васпитање #Градска библиотека #изворно васпитање #Нови Сад #предавање

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!