Представа ”Чекајући њега” у КЦНС

Позоришна представа „Чекајући њега“, рађена је по мотивима дела „Чекајући Годоа“ Самјуела Бекета, биће изведена у недељу, 1. октобра, с почетком од 17 часова у Великој сали Културног центра Новог Сада.

културе.рс • 30. септембар 2023.

фото: КЦНС

Представа тематизује егзистенцијална и фундаметална питања са којима се свако људско биће суочава.

Наставши из уметничког истраживања савременог друштва, ово сценско дело осликава представнике различитих социјалних сталежа кроз механизам моћних и потлачених. 

Наиме, сликајући систем власти, дело приказује његове представнике с једне стране и следбенике који свесно пристају да од њих у потпуности зависе. На тај начин представа отвара и питање глумца и уметника уопште данас и његове слободе и уклапања у постојећи систем вредности, зависности и (не)слободе. 

Редитељ представе је Драган Гринсмит.

#КЦНС #Нови Сад #Представа #Чекајући њега

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!