Представљање нотне збирке Наташа Ђурагић: Одјеци саГласја у четвртак

Нотна збирка ”Наташа Ђурагић: Одјеци саГласја”, биће представљена у четвртак, 15. јуна, у 18 часова, у свечаној сали Матице српске.

културе.рс • 9. јун 2023.

Mister No, CC BY 3.0 , via Wikimedia Commons

Збирку, у издању Матице српске, приредила је др Наташа Марјановић.

О збирци ће говорити др Даница Петровић, др Катарина Томашевић, др Предраг Ђоковић, др Наташа Марјановић и др Наташа Ђурагић.

Такође, на представљању ће говорити и секретар одељења за сценске уметности и музику Матице српске др Зоран Максимовић, док ће илустрације одабраних сегмената збирке извести др Радослава Воргић Жужован (сопран) и Дуња Хузјан (алт), уз одабране снимке хора ”Свети Стефан Дечански”.

Директан пренос промоције биће и на Јутјуб каналу Матице српске.

#Матица српска #Наташа Ђурагић #Наташа Марјановић #Нови Сад #Нотна збирка

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!