Претпремијера плесне представе „СУД – Слободно уједињено друштво“ у КС Барка

Претпремијера плесне представе "СУД - Слободно уједињено друштво", биће изведена у суботу, 30. септембра са почетком у 20 часова у Културној станици Барка.

културе.рс • 29. септембар 2023.

фото: Културне станице

Савремена плесна представа “Суд – Слободно уједињено друштво” бави се питањем дискриминације, истражује полазиште предрасуда и стереотипа који доводе до стигматизације друштва. 

Плесачи нас уводе у свет реалности, против које одлуче да се боре не би ли направили идеално солидарно друштво.

Концепт, кореографија и костимографија – Александра Чавић; сценографија и дизајн светла – Стефан Милошевић; уметничка сарадница – Александра Кетиг; музика – Митар Суботић Суба, Стефан Сабо; играчи – Нађа Давидовић, Сара Гига, Нина Путник, Маша Марковић, Милица Ћирић, Сара Алека Милошевић, Стефан Сабо и Владан Варга; продукција: Новосадска секција Међународног савета за игру CIDUNESCO.

#"СУД - Слободно уједињено друштво" #културне станице #Нови Сад #плесна представа #претпремијера

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!