„Приближавање разграничености“: Изложба Душана Савковића од данас у Ликовном салону КЦНС

Изложба слика и цртежа Душана Савковића „Приближавање разграничености“ Душана Савковића биће отворена у вечерас, у 19.00 часова у Ликовном салону Културног центра Новог Сада.

културе.рс • 7. август 2023.

фото: КЦНС

Изложба ће моћи да се погледа до 21. августа.

”У Савковићевим радовима облаци су често једини други елементи уз људске фигуре које могу да их дохвате, офарбају, скину или које могу да се трансформишу у њих. Оваквим представљањем односа између облака и човека, Савковић сажима и брише границе између драстичних, наизглед неспојивих поларности, што је подвучено његовом честом употребом полиптиха и модуларних платана које сликама дају дојам слагалица”, наводи се у позиву на изложбу.

Душан Савковић (alias Dukatti), дипломске и мастер студије сликарства завршио на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Јована Ракиџића 2012. годинe. 

Стручно усавршавање за рестауратора археолошке керамике завршио у Музеју Војводине 2014. године. 

Од 2017. члан је УЛУС-а и СУЛУВ-а. 

Од 2022. члан је и Удружења „Ликовни круг“ на Петроварадинској тврђави. 

Реализовао око 20 самосталних и преко 60 колективних изложби у земљи и у иностранству. 

Слике му се налазе по приватним колекцијама широм света. 

Један од Савковићевих познатијих радова широј јавности је скулптура-инсталација „Држи ме за руку“ направљена од отпада и постављена 2020. године на Фрушкој Гори. 

Године 2023. награђен је I наградом на пролећној изложби Удружења Ликовних уметника Србије.

#Душан Савковић #изложба #КЦНС #Ликовни салон #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!