Програм обележавања стогодишњице рођења Александра Тишме

Поводом обележавања стогодишњице рођења Александра Тишме, у Новом Саду ће бити организовано неколико програма.

културе.рс • 15. јануар 2024.

Фондација Александар Тишма

У уторак, 16. јануара, од 10 до 13 часова ће на адреси Браће Рибникара 5, код просторија Удружења књижевника Војводине,  академски сликар Угљеша Цолић осликати мурал са Тишминим ликом.

Истог дана, са почетком у 19 часова, почиње изложба „Сећај се заувек: Александар Тишма“ ауторке Мирјане Фрау Гардиновачки, у Ликовном салону КЦНС.

У Српском народном позоришту, на сцени ”Пера Добриновић”, 25. јануара ће бити изведена представа Употреба човека по роману Александра Тишме у режији Бориса Лијешевића, са почетком у 19.30 часова.

#Александар Тишма #Нови Сад #писац

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!