Промоција књиге прошлогодишње лауреаткиње награде ”Милица Стојадиновић Српкиња” у Дигиталном омладинском центру

Представљање књиге изабране и нове поезије ”Хранитељ птица” Милице Бакрач одржаће су у понедељак, 30. октобра, са почетком у 19.30 часова у Дигиталном омладинском центру, Војводе Путника 1.

културе.рс • 28. октобар 2023.

Photo by Gülfer ERGİN on Unsplash

У оквиру едиције Добитница књижевне награде „Милица Стојадиновић Српкињаˮ, Културни центар Војводине „Милош Црњанскиˮ је ове године објавио збирку изабране и нове поезије Милице Бакрач, лауреаткиње књижевне награде „Милица Стојадиновић Српкињаˮ 2022. године, за књигу „Господе, није нам хладноˮ.

Ова награда додељује се од 2009. године песникињама за најбољу збирку поезије на српском језику, објављену између две манифестације  „Милици у походеˮ.

Поздравна реч упутиће Александар Јокановић, директор Градске библиотеке у Новом Саду

О књизи ће говорити Гордана Нонин, уредница едиције Добитница књижевне награде „Милица Стојадиновић Српкињаˮ, Културни центар Војводине „Милош Црњанскиˮ, др Зоран Ђерић, председник Жирија за доделу књижевне награде „Милица Стојадиновић Српкињаˮ и приређивач књиге Милица Бакрач, ауторка.

Модераторка програма је Весна Живковић.

У оквиру музичког дела програма наступиће састав Сестре Симовић.

Овај програм се одржава у оквиру културне руте „Жене-писци словенских земаљаˮ.

#књижевност #Културни центар Војводине #Милица Бакрач #Милица Стојадиновић Српкиња #Милош Црњански #награда #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Цвеће за Антонију: Сава Шумановић кроз сећање Антоније Ткалчић

3. септембар 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Креирање серија: Нови студијски програм на АУНС

20. септембар 2024.

сећања >

Како је основана једина српска гимназија у Угарској?

8. октобар 2024.

имате вест?
пишите нам!